B12 Eksikliği Neden Olur? B12 Eksikliği Belirtileri ve Doğal Tedavisi

B12 Eksikliği Belirtileri:

Zayıflık, yorgunluk veya baş dönmesi
Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı
Soluk cilt
Tatlı dil
Kabızlık, ishal, iştah kaybı veya gaz
Uyuşma veya karıncalanma, kas zayıflığı ve yürüme problemleri gibi sinir sorunları
Görme kaybı
Depresyon, hafıza kaybı veya davranış değişiklikleri gibi zihinsel sorunlar
B12 Eksikliği Tedavisi
B12 eksikliği tedavisi için hastalar mutlaka doktora gitmelidir. Kimi hastaların B12 eksikliği seviyesine göre düzenli aralıklarla aşı olması önerilmektedir. Bununla birlikte yalnızca ilaç tedavisi gören hastalar da bulunmaktadır. Doğal yöntemlerle de B12 eksikliğini gidermek mümkün olacaktır. Bunun için daha sağlıklı ve doğru bir beslenme programı uygulanmalıdır. İçerisinde B12 vitamini bulunduran besinler mutlaka beslenme düzeni içerisinde alışkanlık haline getirilmelidir. Doktor kontrolünde tedavisi gerçekleştirilen B12 eksikliğinde ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Bununla birlikte vücuda demir ve B12 vitamini sağlayacak ek gıdalar da alınabilir.

Eğer pernisiyöz aneminiz varsa veya B12 vitamini emiliminde sorun yaşıyorsanız, öncelikle B12 vitamini iğnelerine ihtiyacınız olacaktır.

Hayvansal ürünler yemiyorsanız, diyetinize, B12 vitamini takviyeli bakliyatları ekleyebilirsiniz. B12 eksikliğiniz yüksekse doktorunuzun önereceği B12 enjeksiyonları veya yüksek doz oral B12 vitamini kullanabilirsiniz.

B12 vitamini eksikliği olan yaşlı yetişkinler, günlük B12 takviyesi veya B12 içeren bir multivitamin almalıdır.

Çoğu insan için tedavi B12 vitamini eksikliği problemini çözer. Ancak, eksiklik nedeniyle meydana gelen herhangi bir sinir hasarı kalıcı olabilir.