Bademcik taşı problemlerine bu 6 yöntemle son verin
Bademcik Ameliyatı (Tonsillektomi): Küretaj ve Lazer Tedavi Yöntemleri uygulanmış fakat başarı elde edilememiş ise bademcik ameliyatı gereklidir. Bademciklerin lokal anestezi altında çıkarılmasıyla gerçekleşen bu tedavi yöntemi kesin sonuç vermektedir.
Biyolojik parçalar olan bademcik taşları 300 mg'dan 42 grama kadar büyüyebilir. Yapı taşı kalsiyum olan bu taşların içeriği amonyak, magnezyum ve karbonat gibi mineraller içerir. Rahatsız edici ağız kokusu yaratan bu oluşumlar bademcik etrafında beyaz taneler halinde görülür. Koku haricine herhangi bir şikayet yaratmazlar. Fakat nadirde olsa boğaz, kulak arkası ve boyunda hafif ağrıya eşlik eden şişliklere neden olabilirler. Yetişkinlerde daha sık görülen bu rahatsızlık, küçük boyutlarda iken fark edilemeyebilir. Fakat boyutları büyüdükçe giderek artan kokuyla baş gösterirler. Bademciklerin arkasına yuvalanmış taşlar röntgen ile tespit edilir.
Kişilerin günlük hayatını etkileyecek derecede ağız kokusu ve ağızda kötü bir tada neden olan bademcik taşlarının engellemesinin en önemli yolu iyi bir ağız hijyeni sağlanmasıdır. Diş temizliğine dikkat edilmeli, çürük dişlerin uygun biçimde tedavisinin yapılması ve düzenli olarak ağız gargarası kullanmak bademcik taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bademcik taşındaki bakterilerin oluşturduğu ağız kokusunu bastırmak için ağız içi koku gidericiler geçici çözüm sunar.