Beyin Tümörünün 7 Önemli Belirtisi

Beynin üç ana bölümü vardır: beyincik, beyincik ve kök.
Beyin, duygularınızı, konuşmanızı, hareketlerinizi, duyumlarınızı, hafızanızı, görüşünüzü ve konuşmanızı kontrol eden iki yarım küreden oluşur. Beyincik, beyincik arkasında ve altında yer almaktadır. Koordine ve dengeli kalmanıza yardımcı olur. Kök beyincik omuriliğe bağlanır; nefes ve kalp atışlarından sorumludur.

Muhtemelen kanserin dünyadaki erken ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri olduğunu biliyorsunuzdur.

Kanser, kontrolsüz büyüyen ve herhangi bir vücut bölgesinde meydana gelebilecek anormal hücrelerin çoğalması olarak tanımlanabilir. Bu anormal hücreler yavaş büyür ve diğer organ ve dokulara yayılmazsa, duruma iyi huylu tümör denir.
Kötü huylu hücreler sırayla yoğun şekilde çoğalır ve vücudun yakın veya uzak kısımlarına metastaz yapma kabiliyetine sahiptir. Kanserin neden geliştiği bugün bile tam anlamıyla saptanabilmiş değil. Uzmanlar, genetik yatkınlığın, çevresel faktörlerin ve kişinin alışkanlıklarının hep birlikte bu problemde büyük bir rol oynadığını söylüyor.
Beyin kanseri vakalarının çoğunda ikincil gelişmiş bir durumdur, yani kanserli hücrelerin beyine, primer malignite primerlerinin meydana geldiği diğer organlardan beyne ulaşması anlamına gelir. Bununla birlikte, hücreler ayrıca beyin dokusunda başlayabilir ve ilerleyebilir, bu da birincil beyin tümörünün oluşumuna yol açar.
Beyin neoplazmasının belirtileri, bulunduğu yere, büyüklüğüne ve başladığı hücrelerin türüne bağlı olarak değişebilir. Bunlardan en yaygın olanları: