Bozulmaması Garanti Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Yapılışı:
Öncelikle biberleri taş fırına gönderin çok fazla közlenmemesi gerektiğini söyleyin onlar yapacaktır. Eve getirince biberin kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayın. Ve istediğiniz şekil doğrayın, isterseniz tüm koyun. Sarımsağı ve maydanozu da doğrayın. Sos için tüm malzemeyi bir kaba alıp tuz ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın.
Şimdi kavanozların en altına biraz sarımsak ve maydanoz ekleyin. Üzerine biber tekrar sarımsak ve maydanoz tekrar biber ve en son yine sarımsak ve maydanoz ekleyip soslardan bu kavanozlara ben eşit olması için yarım çay bardağından az fazla gelecek şekilde içlerine aktardım. Kalan kısmını biberin bitim yerine kadar kaynatılmış soğutulmuş su ile doldurudum ve ağızlarını çok sıkı şekilde kapattım.
Tencerede suyu kaynattım kavanozların ortasına gelecek şekilde su koydum kavanozların kapakları su altında kalacak. Ve ağzını kapatıp 30 dk kaynattım.
Dikkatlice çıkartıp soğumaya bıraktım. Ve kontrol ettim eğer ki kapaklarda bombe olmuş içine doğru bastırınca çıt sesi geliyorsa o bozuk olmaz demektir. Siz onu buzdolabınıza kaldırın ve 1 hafta içinde tüketin. Diğerlerini güneş görmeyen serin yerde muhafaza edin.