Ekşili Kuru Patlıcan ,Kuru Biber ,Yaprak Karışık Dolma Tarifi

Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye su koyalım kaynayınca biraz tuz atalım ve patlıcanları biraz yumuşayana kadar haşlayalım.10-15 dakika kadar.
Ardından kırmızı biberler haşlansın biberler daha kısa süre haşlansa yeterli, haşlananları süzgeçe çıkartın ve suyu süzülsün ve soğusun, yapraklarınız taze yapraksa sıcak suya bir dakika batırıp çıkartın, salamura ise geceden tuzundan arındırmak için ılık suya ıslatın, ayrıca bir yandan iç harç için pirinçleri 10 dakika ılık suya ıslatıp, iyice yıkayın.
Tencereye yağımızı dökelim ve ocağın altını açalım, ufak doğradığınız kuru soğanları ve ezilmiş sarımsağı koyup 3-4 dakika kavuralım.Salçaları koyalım, bir dakika kavurup pirinçleri ekleyelim, şekeri, tuzu, baharatları ve limon tuzunu ekleyip çok az su koyalım bir su bardağı kadar su yeterli olabilir yani harcın çeyreğine kadar su koysanız yeterli olabilir dolu dolu olmasın.
Tencerenin kapağını kapatıp çok az 5 dakika gibi bir süre pişirmeye bırakalım.
Ardından ocağın altını kapatıp, ince ince kıydığınız maydanoz ve taze naneyi ekleyelim ve harcı güzelce karıştıralım.
Kuru patlıcan ve biberleri açıp bir tatlı kaşığı ile harçla dolduralım uç kısımlarında bir parmak kadar boşluk kalsın, uç kısmınıda kapatır gibi birleştirip tencereye hafif yatay biçimde dizebilirsiniz, yaprakları da sıkı sıkı sararak dizin.Bir kapta 2 bardak kadar sıcak su ve salça karıştıralım ve dolmaların üzerine yavaşça dökelim su miktarı dolmaların üzerini çok fazla geçmesin bir parmak eksik olabilir, ve dolma taşı varsa üzerine koyalım yoksa bir tabak koyun.
İlk 15-20 dakika almayın, tencerenin kapağını kapatıp kontrollü şekilde pişirin, suyunun büyük çoğunluğunu çektikten sonra dolmanızı yumuşaklığını pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişince ocağın altını kapatıp tencerenin kapağı açık bırakın ve 10 dakika sonra nar ekşisi dolmaların üzerine gezdirerek dökebilirsiniz, bir miktar da zeytinyağı gezdirerek dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına dizin.Afiyet olsun.