Hemen her gün yapıyoruz zararını bilseydiniz asla yapmazdınız

Birçok plastik kutu, ftalat ve bisfenol gibi esnekliklerini korumaya yardımcı olan yapay kimyasal maddeler içerir.Gıdalar Plastik kutularda uzun süre tutulursa, bu maddeler gıdaya bulaşabilir. Endokrin sistemi üzerinde bir etkisi olabilir. Yiyecekleri cam, paslanmaz çelik veya seramik malzemelerden yapılmış kaplarda saklamak daha iyi bir fikirdir.
Diş hekimleri, dişlerinizi yemekten en az 30 dakika sonra fırçalamanızı tavsiye ediyorlar. Mümkünse, bir saat sonra fırçalamak daha da iyidir. Yiyecek ve içeceklerin – özellikle yüksek oranda asidik olanların- dişin mine ve bunun altındaki katmana (dentin) etkisi vardır. Diş fırçanızın hareketi asidi daha derine ve dentin yakınına iter. Bu aşırı hassasiyete ve emaye zarar verebilir. Cildimizin yüzeyinde çok sayıda yararlı bakteri bulunur, bunlar vücudumuzun korunmasında büyük rol oynar. Antibakteriyel sabunu çok sık kullanırsak, ellerimizi sterilize ederiz, bu da zararlı bakterilerin vücudumuza girmesi için fırsatlar yaratır. Dermatologlar kesikler, çizikler ve sıyrıklar için antibakteriyel sabun kullanmanızı önerir. Ellerinizi haftada iki kez antibakteriyel sabun kullanmadan yıkayın.
Modaya uygun olsalar da, dar kotlar cildinize ve sinir uçlarına sürekli olarak baskı uygularlar. Bu, sinir sistemi ile ilgili sorunlara yol açabilecek sürekli bir rahatsızlık hissi yaratır. Bacağınıza giden hava akışının azalması kaşınmaya ve karıncalanmaya neden olabilir ve sonuçta bacaklarınızı uyuşturabilir.Herkes taze sıkılmış meyve suyunun herkes için çok faydalı olduğunu düşünür. Bazı hastalıklar söz konusu olduğunda, meyve suları vücudunuza ciddi zararlar verebilir. Örneğin, fazla kilolu olanlar veya diyabetliler için üzüm suyu önerilmez. Dahası, meyve suları güçlü alerjenlerdir. Onları çocuklara vermek konusunda dikkatli olmalısınız: onlara sadece küçük miktarlarda verin ve mümkünse bir doktora danışın.