Karaciğerinizin Toksinlerle Dolu Olduğunun 6 Belirti

Vücutta bulunan en büyük katı organ karaciğerdir. Karaciğerin ana işlevi toksinleri atık haline dönüştürmektir. Daha sonra vücut bu toksinleri idrar ve dışkı yoluyla bünyesinden atar. Sürekli kirletici maddeler ve toksinler ile çevrili olduğumuz için vücudumuzun en önemli organlarından biri karaciğerdir.
Maalesef, karaciğerimiz çok yorulmuş olabilir ve bu nedenle de atıklardan kurtulmak zorlaşır. Dolayısıyla da yağ hücreleri, sıklıkla da karın bölgesinde depolanmaya yol açabilecek atıklar vücuttan uzaklaştırılamaz.
Karaciğer, doğal olarak yağ içeren bir organdır ve bu yüzden bir miktar yağ içermesi normaldir. Fakat bu yağ oranının, organın toplam ağırlığının %5-10’undan fazla olması istenmez.

İki tür yağlı karaciğer hastalığı vardır: Alkolsüz yağlı karaciğer hastalıkları ve alkolik karaciğer hastalıkları. Alkolik karaciğer hastalığı, aşırı alkollü içecek tüketiminin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır ve alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı, yüksek kolesterol, yüksek işlenmiş ve hızlı yiyecek tüketimi, genetik veya kimyasal etkiler gibi bazı alkolsüz faktörlerin bir sonucudur.
Detoksifikasyona ihtiyaç duyan karaciğerlerin semptomları: